Krämiga nudlar med grönt och halloumi
Har har ni en fantastiskt god vardagsrätt som går snabbt att laga med mycket krispigt grönt och härliga smaker. Även om jag skriver att det är en vardagsrätt så har vi även serverat den till gäster för lunch och det har blivit succé. Den är fräsch, mättande och vegetarisk. Resterna som blir över steker vi upp och serverar med stekt ägg en annan dag.
Receptet är ursprungligen från City Gross, men vi har modifierat vårt något.
Krämiga nudlar med grönt och halloumi
6 portioner
Du behöver:
500 g äggnudlar
ca 2 dl vatten från nudelkoket
4 msk japansk soja
4 msk honung
4 msk balsamvinäger
6 msk jordnötssmör
2 msk ingefära i pulver
1 klyfta vitlök
600 g halloumi
1 knippe salladslök
200 g sugarsnaps
70 g babyspenat
sesamfrön
Så här gör du:
1. Vispa samman soja, honung, vinäger, jordnötssmör, ingefära och fint riven vitlök i en skål. Ställ åt sidan.
2. Strimla salladslök och skiva sugarsnaps. Blanda med spenat och ställ åt sidan.
3. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet. Glöm inte spara lite av kokvattnet.
4. Vispa såsen med nudelvattnet och vänd ihop med de kokta nudlarna.
5. Skiva halloumi och stek i olja.
6. Servera nudlarna på ett stort fat med det gröna över och rör runt lite. Toppa med halloumi eller servera den vid sidan av. Ha sesamfrön vid sidan av att strössla över sin tallrik.
2 Comments
Rania [Grain & Fern]
Åh men vad fräscht och gott det låter! Detta recept tar jag med mig till receptbanken. Varit lite i en svacka nu där det känns som att jag bara lagar samma sak hela tiden. Så lite ny inspiration tas tacksamt emot 🙂
Cecilia Möller Kirchsteiger
Det är ett väldigt bra recept så se till att testa det. Vet precis hur lätt man kan hamna i att bara laga samma sak varje vecka.