Recept

Nyttiga äppelmuffins – Recept

När jag skrev om det nyttiga muffinsen som jag serverade på en förmiddagsfika förra veckan fick jag många frågor om recept på Instagram. Så när jag ändå bakade ihop ett nytt dussin passade jag på att ta några bilder så att jag kan dela receptet med er här. Det är utan både gluten, socker, ägg och om man vill mjölk. Låter det för bra för att vara sant? Det sjukaste är att de är riktigt goda!

Receptet är baserat på ett recept från Weekly revolt-appen, men modifierat något så att det enligt mig blir godare men samtidigt innehåller mängder med bra grejer och framförallt fibrer.

Nyttiga äpplemuffins

12 st muffins

Du behöver:
1 banan
1 dl mjölk eller osötad ärtmjölk
1 dl rapsolja
4 msk honung
2 morötter
2 äpplen
1-2 tsk kanel
4 dl havremjöl
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver

Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en muffinsplåt eller ställ fram 12 muffinsformar på en plåt.
2. Mosa bananen i en bunke. Tillsätt mjölk, rapsolja, kanel, honung och vispa ihop till en smet.
3. Skala och riv morötter och äpple grovt. Tillsätt i smeten och rör ihop.
4. Rör ihop resterande tre ingredienser i en separat skål. Häll denna i äppelsmeten och rör snabbt ihop.
5. Fördela smeten jämn i de 12 formarna.
6. Baka i mitten av ugnen ca 25-27 minuter.
7. Ta ut och låt svalna. Sedan njut!
8. Förvara i sluten förpackning så som en fryspåse, de håller sig saftiga och goda i flera dagar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.