Vardagsstruktur och besök
Är det nu veckan börjar? Mitt i veckan så att säga, men det är så det känns eftersom barnen varit lediga måndag och tisdag. I helgen har jag och Adrina varit iväg i Norrland och plåtat inredningsjobb, vilket har inneburit 26 timmar av bilåkande och många timmar lyssnades på podcasts. Jag snöande in på att lyssna gamla och nya avsnitt av Diary of a CEO där jag bland mycket annat lärde mig om hur man ska optimera sin disciplin och fokus i ett avsnitt när Nir Eyal som är ”behavioural design expert” intervjuas.
Inspirerad från den podden har jag tänkt annorlunda i hur min dag struktureras och läggs upp. Från att ha varit en person som till väldigt stor utsträckning jobbar med långa ”att-göra-listor”, har jag den här och nästa vecka lagt upp dagarna i schemalagda arbetsblock istället. Det blev direkt väldigt tydligt för mig att jag tror jag ska hinna med mycket mer varje dag än vad som är möjligt med den arbetstid jag har.
Arbetsblocken innehåller allt från att förbereda inför möten, restid, redigering, svara på mejl, skriva inlägg till SoMe, ringa samtal, leverera jobb, skapa moodboards för plåtningar och säkerhetskopiera bilder. Jag har till och med lagt in block för fika, lunch, träning, hämtning av döttrar, lekparkstid, handling osv. Allt för att känna att det jag vill prioritera finns med i min dag, och skapa rimliga förväntningar på vad jag ska hinna med. Det blir tydligare än en ”att-göra-lista” när det även är schemalagt när det ska ske på dagen och hur lång tid det beräknas ta.
Jag testar och återkommer ifall det här är livsrevolutionerande.
Ett av arbetsblocken idag var att få fikabesök av Lotta ”fyraårstider” som jag fick bolla lite tankar och idéer kring livet, drömmar, mål och sociala medier med. Det är klurigt att lista ut vad man vill eller strävar efter, och hur man ska skapa de bästa förutsättningarna för att komma dit. Särskilt när det är så många olika arbetsben som man skulle kunna vidareutveckla. Skönt ändå att känna att det nästan finns för många möjligheter än att det inte finns några alls.