Bästa kladdkakan – recept
Idag var dagen för det tekniska samrådet som skulle ske över Skype efter lunch. Vi bjöd dock över vår vaccinerade team-medlem och bygginspektör Bengt för att vara med oss fysiskt under mötet och innan mötet laddade vi upp med gofika och kaffe. Jag slängde ihop ”min” kladdkaka (recept från Arla) som är en av Sebastians absoluta fikafavoriter. Det är liksom omöjligt att bara ta en bit av den här kladdkakan som blir perfekt kladdig med lite hård yta.
Godaste kladdkakan
En kladdkaka 24cm i diameter räcker till ca 6 pers.
30 min
Receptet är från Arla och det bästa och enklaste jag bakat. Senaste åren är det en stående favorit hemma hos oss som går snabbt att sno ihop och ger minimalt med disk.
Du behöver:
100g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.
3. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
4. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
5. Grädda mitt i ugnen ca 13 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
6. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde och bär.