Ramslökssmör
När vi hade vår trädgårdsexpert Pia med man över på fika häromveckan fick vi en påse med ramslök som de hade plockat. Vi tänkte egentligen göra en pesto på ramslöken men så skrev Pia till mig för några dagar sedan att hon hade gjort ramslökssmör och givetvis blev jag genast mer peppad på det!
Smöret blev toppen och blir som ett persiljesmör fast med ramslök då. Jag har än så länge bara använt det på knäckemackor men tänker att vi också ska ha det smältande på en grillad köttbit. Så himla gott!
Jag bad Pia om receptet och delar med det till er här. Exakta mått är inte riktigt Pias melodi utan det höftas och om jag lyckades höfta till det gör nog ni det också.
Ramslökssmör à la Pia
ca 200g färdigt smör
Du behöver:
ramslöksblad
citronsaft
rapsolja
flingsalt
150-200 g rumstempererat smör
Så här gör du:
1. Kör ramslöksblad utan stjälkar i en liten matberedare tillsammans med citronsaft, rapsolja och flingsalt till smetig konsistens.
2. Klicka i mjukt smör ca 150-200 gr och kör till fast fluff-fluff.
3. I med rapsolja igen och vispa till tjock ganska lös smet (som tjockare sockerkakssmet som du måste använda slickepott till).
4. Förvara den i kylskåpet eller gör den till små kulor (efter att det vilat i kylen lite) att frysa ner.
2 Comments
Hannas krypin
Det låter väldigt gott. Tack så mycket för tipset. 🙂
Cecilia Möller Kirchsteiger
Testa! Väldigt gott och så kan man frysa in och ha det läääänge!